Nosaltres

El 1948 l’empresa comença el seu camí fabricant exclusivament guants de pell natural (tanné) tant d’home com per a dona.

En aquells moments els guants formaven part del que es considerava una forma de vestir amb elegància. Els guants s’utilitzaven sobretot per passejar i cobrir les mans i els braços o, senzillament, per portar-los a la mà com un complement, doncs la pell natural era considerada un luxe.

Solien estar fabricats amb pocs elements i la pell natural era la matèria prima, la qual procedia generalment de xais del país. Venien mesurades en peus/quadrats i eren pells molt ben adobades i engreixades. Els colors més habituals eren els terra, negres, negres revés gris, grisos i blancs.

Els guants de dona tenien elements decoratius i treballs molt divertits; també tenien diferents llargades, que podien ascendir fins al colze i l’espatlla. Els guants dels homes, en canvi, eren més sobris i generalment tenien tres cordons en el dors.

Els folres interns estaven confeccionats amb un teixit natural,  100% cotó, de tacte força fred, l’únic material disponible en aquell moment.

Tots els processos de fabricació eren totalment artesans: les pells es tractaven amb draps humitejats i posteriorment s’hi donava forma i es cisellaven manualment; el rendiment de la matèria era importantíssim a causa del seu preu elevat. El tall, amb tisores de gran format, era realitzat per homes; les dones s’ocupaven de la confecció: les puntades requerien molt d’ofici, tant les fetes amb màquines de petits motors, com amb processos totalment manuals d’agulla i fil. Es guarnia el dors dels guants amb botons, fornitures i altres elements fets també amb pell.

Es fabricaven les talles a mida. Posar-se un guant exigia el seu temps i una vegada posat podíem dir que “calçava com un guant”, doncs s’encaixava com si fos una segona pell.

El procés de producció era lent i el comerç solia fer comandes de reposició diàriament o setmanalment en plena campanya d’hivern. La qualitat del producte també era molt apreciada pel turisme europeu, que,  en ple estiu,  es proveïa per regalar-ne a tota la família.  Fins i tot algunes temporades, la producció d’estiu va ser tant o més important que la d’hivern.

Amb la irrupció generalitzada del vehicle i la caiguda del turisme de qualitat, la demanda dels guants de vestir va caure d’una manera important; en paral·lel, les activitats a l’aire lliure van guanyar terreny. Aquesta situació ens va fer canviar l’orientació de la nostra producció centrant-la bàsicament en la protecció de les mans, en dues vessants, una més vinculada a la indústria de la precisió i una altra, a l’esport en general (joquei sobre patins, submarinisme, motorisme etc.), treballant tant per a firmes multinacionals, com distribuïdores i comerç al detall.


Tot i tenir una producció molt diversificada no ens sentíem prou identificats com a marca. Així doncs, quan en el 1982 se’ns proposa un tipus de guant específic per a  l’expedició Catalana a l’Everest (aresta W), prenem la decisió d’aprofundir i desenvolupar el producte en aquest segment d’activitat, donant cos al naixement de la marca Isard, relacionant el producte amb aquest animal tan proper a les nostres muntanyes i vinculant la seva excel·lent mobilitat i elasticitat amb les activitats físiques dels esportistes en l’entorn i en el cims.

El projecte de potenciar el producte en el segment de l’aventura i temps lliure en alta muntanya ens obliga  a fer, l’any 1984, un canvi d’ubicació de les nostres instal·lacions.

Iniciem l’enllaç amb diferents líders mundials de primeres matèries vinculats a la protecció tèrmica, impermeabilitat i resistència, adaptant nous materials al desenvolupament de nous volums i patrons. Mentrestant,  assessors esportistes i professionals proven els nostres productes, tot experimentant-los en el medi, i col·laboren a  donar forma a  nous dissenys i prototips. La marca progressivament va anar guanyant un pes específic en el mercat com a producte de qualitat, prestigi, resistència i longevitat.

En aquest darrer període  es crea una nova marca dins d’ Isard, amb un major nivell de valor afegit, denominada Extrem-Isard,  adreçada al sector més exigent de professionals i afeccionats que desenvolupen les seves activitats arreu dels cinc continents, prevalent els conceptes de qualitat, servei i resistència. 

Producción y Fabricación

Guant-Técnic S.L. és el productor de guants i manyoples que, amb el nom comercial Isard i Extrem-Isard, equipa a professionals i subministra a comerciants en el segment de l’alpinisme, expedicions i esquí, per protegir-los dels elements externs.

Actualment mantenim una producció limitada i exclusiva, elaborada per treballadors experts,  tècnics i artesans de la nostra casa. La gestió i producció es desenvolupa totalment a  les instal·lacions de Montgat (Barcelona). Els productes de la nostra col·lecció tenen la certificació “Made in Spain”.


Alguns dels processos de fabricació s’han mecanitzat, però el producte segueix requerint una intervenció manual específica així com un dilatat procés de temps de fabricació abans de poder donar-lo per acabat, ja que consisteix en fabricar individualment dues peces per separat.

El disseny i les formes es realitzen mitjançant un dibuix manual inicial i posterior escalat, transportant la seva fabricació a plantilles en base d’acer. En la seva confecció intervenen més de 60 peces a unir entre diferents materials, tot desenvolupant patrons ergonòmics corbats, denominats  “Functional Position”.


En els processos de tall dels materials es fa servir diferents tipus de maquinària elèctrica o hidràulica de gran tonatge, amb utillatge d’acer de diferents característiques, depenent dels materials a tractar.

En el procés de la confecció,  cada aplicació de costura requereix un tipus de maquinària específica, la manipulació de la qual exigeix necessàriament la intervenció de la mà d’una persona, tractant els diferents plànols del producte amb una costura d’unió lenta, donat que els trams són curts i corbats.


LOCALIZACIÓ

L’activitat es desenvolupa a la població de Montgat,  situada  a l’ Area Metropolitana de Barcelona; es disposa d’una superfície de 850 metres quadrats, on s’ubiquen els  magatzems, oficines i fàbrica de l’Empresa.

Les nostres marques

Les marcas Isard y Extrem-Isard són propietat de Guant Tècnic S.L, i disposades per a la futura continuetat de negoci.