EXTREM ISARD EN MANS D’HÉCTOR SANMIGUEL

Salutacions Aventurers!


Aquest cop Extrem Isard ha recorregut els bells paisatges pirinencs i en breu els inhòspits dels Andes a mans d’Héctor Sanmiguel, qui una vegada més trenca els seus límits i va més enllà del que molts podem arribar a aspirar. En aquesta nova aventura Héctor necessitava uns guants calents però lleugers, aïllants però amb sensibilitat, que detinguessin el vent i la pluja i que arribat el cas suportessin temperatures extremes. Així que ens vam posar en marxa i li presentem els nostres Models Finnland i Sender (remodelat per aquesta nova temporada com VENT) i aquí tenim els resultats i comentaris de la mà d’Héctor!

FINNLAND

He provat gran quantitat de guants a través dels anys, intentant anar aprenent i adaptant cada un d’ells a les meves activitats. Quan vaig tenir la sort de provar per primera vegada uns guants FINNLAND de EXTREM-ISARD, corrent en una gran muntanya del Pirineu a finals d’hivern, vaig quedar sorprès quan, amb temperatures baixíssimes al cim i vent huracanat es van mantenir sòlids, còmodes i calents tot a estar molt temps parat. En successives muntanyes el FINNLAND m’ha sorprès gratament en cada situació en què m’he vist; amb neu, roca, gel, vent, fred … s’ha mantingut amb una comoditat extrema i un tacte perfecte per poder treballar perfectament amb material (piolets, grampons, cordes) en condicions d’alta muntanya.

Normalment a l’hora de grimpar per una aresta o una paret de roca amb un guant d’hivern, aquests tendeixen a ser inestables i el tacte es perd en intentar fer-los més calents amb més folre interior; però EXTREM-ISARD ha aconseguit en aquest guant l’equilibri perfecte entre ergonomia, gran calor, protecció enfront del fred i vent intens, i un tacte increïble en un guant que és capaç de suportar tan baixes temperatures i que permet gestionar material i escalar amb tota seguretat i confiança. El guant FINNLAND no és una opció ni un requisit per a l’alta muntanya, és un autèntic plaer.

SENDERO actualment Model Vent

Personalment els guants que busco, a l’hora de plantejar una activitat com córrer per les muntanyes, han de tenir característiques específiques, on un equilibri entre lleugeresa, rendiment, calor i comoditat, sigui la clau. Quan fas una ascensió corrent, el pes i el volum es converteixen claus a l’hora de moure’t ràpid, com menys material portes i menys pes càrregues, més ràpid pots moure’t, pujar i baixar de manera àgil i tota la calor que creguis amb el propi moviment l’aprofites. És aquí on un guant com el SENDA és vital. De construcció molt lleugera, ajustat als contorns de la mà, ergonòmic per poder grimpar per una aresta o agafar un piolet amb la màxima seguretat; resistent als frecs i l’abrasió, amb membrana de Windstopper per a protecció enfront del vent i que evita que es mulli amb facilitat, a més d’un volum a la motxilla mínim i un pes ínfim.

Un guant que en definitiva, mai és una càrrega a la motxilla i que ofereix una immensa protecció. EXTREM-ISARD fa les coses bé i això es nota en cada gram.

Fotografies per Fernando Guevara

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada